Čovjek koji MRZI Leptire | BIOGRAFIJA ANONIMCA

Ukoliko mislite da su leptiri fini i dragi, metalik, da su simbol za ljubav i tako to… Varate se!

Odmah da vam kažem jer upravo čitate članak u kom se nalazi biografija čovjeka kojem leptiri nisu dragi ili slatki i ne podsječaju ga na ljubav jer su mu največi neprijatelj.

Ima raznih ljudi.

Neko mrzi proljeće zbog alergije na nekakav polen. Svi, ustvari, nešto mrze zbog nečeg’ i nije ništa zanimljivo u tome što neko mrzi proljeće jer cijeli dan slini. Opravdano.

Ali da neko mrzi leptire zbog prolječa to je malo preozbiljno shačeno.

Dotičnog sam upoznao, onako, šta ja znam, ne pamtim kako se upoznam sa ženama tako da ni on nije izuzetak ali uglavnom je bio fazon – zapalio sam đo’ sa njim i od tad smo imali par nekih nezaobilaznih situacija koje su posljedica jednog novog “prijateljstva”.

Danas smo kolege.

Primjetio sam da u situacijama kad neki insekt leprha uokolo uvijek izmakne glavu ili maše rukama sa ciljem da otjera potencijalnu utripanu opasnost.

Nakon što je  imao dovoljno takvih sukoba u mom’ prisustvu, odnosno, kad sam dokazao da se fakat tripuje odlučio sam, naravno, da ga malo podjeba’em na tu temu.

Razgasio sam po kraju, govorio mu “pazi leptir” i tako te fazone.

Ustvari, zanimljivo je to što se svih insekata ustvari plaši ali leptire mrzi.

 

 

Jednom prilikom sam ispred škole dok smo bacali čill ugledao sljepljenog leptira na betonu i onako posmatrajuči u nemilosrdno ubijenog leptira kontam, jebote, ko je ikad ubio leptira ba, ne razumijem.

Vidi leptira! – Rekoh mu iznenađeno.

– Znam! To sam ja njega spuco. – Odgovori lik ponosno kao da je ubio vepra.

 

%d bloggers like this: